Adidas keuzehulp rackets

Wat zegt Adidas om het kiezen van een racket te vergemakkelijken? 


https://www.allforpadel.be/nl/hoe-kies-ik-een-padel-racket/?goal=0_0e82a0280f-08d9a7d12f-362185844&m

Een padel racket kiezen is niet eenvoudig, zeker niet gezien het grote aanbod aan rackets online, in je winkel en in je club. We gaan samen op zoek naar de beste aankoop voor jou!
Welk racket is geschikt voor mij? Bepaalt de prijs hoe sterk mijn racket is? Moet een vrouw met een ander racket spelen dan een man? Heeft de vorm van mijn racket effect op hoe ik speel? Ieder beginnende padeller worstelt met dezelfde vragen. Vragen waarop helaas geen eenzijdig antwoord bestaat. Hieronder schetsen we stapsgewijs op welke basis je een racket kiest en waarmee je rekening moet houden in het keuzeproces.
Welk racket je koopt is 100% afhankelijk van hoe vaak je speelt en wat je ambitie is. Begin je net met padel? Dan is het zeer belangrijk om een flexibel racket te kopen. Speel je al jaren competitie in padel? Dan richt je je beter tot de categorie met ‘stijve’ rackets. Klinkt logisch, maar hoe kies ik op basis daarvan een racket?
Richtlijnen padel racket kopen:
Voor de beginnende padeller is vooral comfort belangrijk en dus gaan we op zoek naar een racket gemaakt uit glasvezel of alutex in combinatie met een SOFT Performance mousse. Let hierbij altijd op de vorm van het racket en vooral de plaats van de ‘Sweet Spot’ (= het zwaartepunt van je racket). Bij onze rackets staat de sweet spot altijd afgebeeld op het racket zelf. Als beginnende speler kiest je best voor een sweet spot in het center van het racket, dat zal je het meeste comfort bieden.
Rackets voor beginners
Match racket
MATCH 2.0
Match Light racket
MATCH LIGHT 2.0
V7 beginners racket
adidas V7
Drive racket beginner
DRIVE 2.0
V700 beginners racket
adidas V700
V70 light beginners racket
adidas V70 Light


2. De padeller die zo’n 2-3x per week speelt gaat best op zoek naar een racket dat specifiek bij zijn/haar speeltstijl past. Let hierbij vooral op het verschil tussen ‘aanvallende’ en ‘verdedigende’ rackets. Dit zie je aan de vorm van het racket (eerder rond = Controle, eerder hoekig = Attack) én de locatie van de sweet spot. Heb je een verleden in tennis en smash je al graag eens? Dan zal je plezier beleven aan een aanvallend racket. Een Allround speler is altijd goed met een verdedigend/controle racket. En voor dames is er vaak een Light versie voorzien. Wat niet uitsluit dat dames met een aanvallend racket kunnen spelen!
Aanvallende rackets
Essnova carbon attack racket
ESSNOVA CARBON 2.0
Essnova attack racket
ESSNOVA 2.0
Controle rackets
Essnova controle racket
ESSNOVA CTRL 2.0
Essnova carbon controle racket
ESSNOVA CARBON CTRL 2.0
Specifieke dames-rackets
Essnova woman racket dames light
ESSNOVA WOMAN 2.0
V70 light beginners racket
adidas V70 Light
adipower light racket Marta Ortega
ADIPOWER LIGHT 2.0


3. Speel je competitie dan heb je nood aan een technisch racket. Gevorderde spelers weten zelf exact of hun voorkeur eerder naar aanvallende of controle rackets gaat. Wat hier belangrijk is, is dat de rackets uit een stijf materiaal gemaakt zijn zodat ze meer power leveren bij het raken van de bal. Een beginnende speler is vooral op zoek naar controle, terwijl de gevorderde speler kickt op power.
Rackets voor gevorderden
adizero light racket
ADIZERO 2.0
Essnova carbon attack racket
ESSNOVA CARBON 2.0
Essnova carbon controle racket
ESSNOVA CARBON CTRL 2.0
adipower light racket Marta Ortega
ADIPOWER LIGHT 2.0
Carbon control racket
CARBON CTRL 2.0
adipower control racket Alex Ruiz
ADIPOWER CTRL 2.0
adipower attack racket Seba Nerone
ADIPOWER 2.0
adipower soft racket galan
ADIPOWER SOFT 2.0
Ongeacht het niveau van de speler en de technische karakteristieken van het racket, is het ontzettend belangrijk dat een racket comfortabel aanvoelt. Heb je bij ieder balcontact het gevoel dat je de bal niet goed raakt? Dan speel je waarschijnlijk met een racket dat niet helemaal voldoet aan jouw noden (of dat je beter nog wat extra lessen neemt :) )
Laat je bij de aankoop van een racket altijd adviseren door iemand met technische kennis. Het heeft geen zin om als beginner met een aanvallend racket te spelen als je nog niet weet hoe je moet smashen. Leren stappen voor je gaat lopen dus. Doorheen je (recreatieve) padelcarrière zal je geregeld van racket veranderen omdat je nu eenmaal beter wordt in de sport en dus nood hebt aan een ander racket.



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop