Preventie en letsels voorkomen?

Er zijn veel kwetsuren bij padel... vaak door onaangepast materiaal, maar ook door het niet opwarmen voor uw wedstrijdje...


De twee belangrijkste soorten sportblessures

Er zijn twee grote groepen verwondingen:

- overmatig gebruik of overmatig gebruik,
- traumatische laesies.

Overwerkletsels zijn het resultaat van een groot aantal herhalingen van een technisch gebaar.

De identieke reproductie van dit gebaar veroorzaakt microtrauma aan de gewrichten, musculo-peescomplexen en soms zelfs botten.

Progressieve installatie, deze pijnen veroorzaken niet de onmiddellijke stopzetting van de sportbeoefening.

Dit ongemak, dat vaak wordt verwaarloosd, zal geleidelijk toenemen, waardoor het tempo en de kwaliteit van de training veranderen. Zonder de juiste zorg kan het zich dan in het dagelijks leven nestelen.

Ongeacht de structuur die wordt beïnvloed, preventie en beheersing van de trainingsbelasting zijn de oplossingen om te voorkomen dat de beoefening ervan wordt gestopt padel.

Traumatische laesies, in tegenstelling tot overmatig laesies, komen plotseling.

Of het nu in direct contact met het glas of zijn partner is, bij het ontvangen van een sprong of tijdens een verandering van richting, veroorzaakt het trauma meestal een onmiddellijke stop van de sport.


Wat is de meest voorkomende klacht? -> Een tenniselleboog.

Het probleem is dat, als we kijken naar de kenmerken van de anti-tennis elleboogarmbanden, ze meer gericht zijn op een controlespeler, niet op een agressieve speler die graag alle punten afrondt.

Wat als het probleem niet bij het racket ligt?

Allereerst raden we een aantal dingen aan voor een aanvallende speler met tenniselleboogproblemen:
Voer een goede warming-up uit.
Gebruik het juiste aantal overgrips
Doe preventie-oefeningen
Gebruik GEL overgrips of grips en gel beschermtapes. GEL zal namelijk de trillingen absorberen en uw arm ontlasten. (Shockout heeft zeer goede GEL DUAL tapes + Bullpadel Hesacore)

Als je dit allemaal doet en je hebt nog steeds pijn in je elleboog, zal het probleem zeker het racket zijn.

Voor spelers die macht willen en een probleem hebben met de elleboog, is onze aanbeveling een racket in de vorm van diamant (of als het heel serieus is, in de vorm van een druppel water, om te voorkomen dat al het gewicht in kop), en zacht rubber zodat de bal moeiteloos van het racket gaat.

Zet niet al je geld in de zoektocht naar het perfecte racket
Als je naar anti-tenniselleboograckets kijkt, zijn het meestal ronde rackets. Ons advies is dat je jezelf serieus neemt:
verwarming
stretching
Preventieoefeningen gedurende minstens 2 maanden.

Dit na een week rust (als je al pijn hebt) om deze preventieve acties te starten zonder al pijn te hebben. (om het letsel niet te verergeren)
Speel bovendien tijdens de eerste maand niet meer dan 2 keer per week naast uw training, neem de tijd om uw elleboog te laten rusten.



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop